Milieuvriendelijke, energiezuinige en duurzame verwarmingstoepassingen

Onze producten worden o.a. gebruikt voor:

Binnengebruik

Dagelijks leven energiezuiniger maken en bijdragen aan een schone planeet

Schadelijke uitstootgassen terugdringen. Met duurzame verwarmingsoplossingen voor binnenshuis draagt Degree-n bij aan een gezonde gebalanceerde en verantwoorde maatschappij.   

Onze gepatenteerde technologie verwerkt in warmtepanelen maakt verwarming van allerlei ruimtes mogelijk. Een keuken of kleine werkkamer wordt met hetzelfde gemak verwarmd als een loods of productiehal. De panelen zijn multi-inzetbaar, vergrijgbaar in verschillende formaten en kleuren en passen zo in ieder interieur.

De meest zuinige op de energiemarkt: besparing tot 60% op de energierekening. De Nano Infraroodstraling maakt gas en andere brandstoffen overbodig. Zo brengen we het gebruik van fossiele brandstoffen tot een minimum. 

Buitengebruik

Buitenleven energiezuiniger maken

Gebruik van fossiele brandstoffen tot minimum beperken met duurzame verwarmingsoplossingen voor buitenshuis.   

Terrasverwarmers

Onze gepatenteerde technologie verwerkt in warmtepanelen maakt verwarming van allerlei ruimtes mogelijk, ook buiten. De speciale buitenpanelen fuctioneren als terrasverwarmers zodat ook terrassen in de horeca maar ook bij u in de tuin voorzien worden van milieuvriendelijk en energiezuinige verwarming.

Degree-n & vakantie

De warmtepanelen kunnen voor tal van andere toepassingen een uitkomst bieden. Zo ook op vakantie! Auto’s, tenten, caravans, campersen zelfs boten kunnen gemakkelijk en kosten-efficiënt worden verwarmd. Vraag ons naar de mogelijkheden. 

Water

Samen verantwoordelijk voor het onderhoud van schoon drinkwater

Water is de belangrijkste oorzaak van leven op aarde. Samen zijn we verantwoordelijk voor het onderhoud van schoon drinkwater. Verspilling hiervan is voor ons onverteerbaar. 

Om deze reden heeft ons team van professoren en ingenieurs onder andere de Nano Infrarood warm waterunit ontwikkeld: het zuinigste waterapparaat ter wereld. De waterunit levert per minuut evenveel water als vergelijkbare toepassingen maar verbruikt minder stroom.

Evenveel water, geen onnodige verspilling

Om een watertemperatuur te krijgen om te douchen, wordt water vaak eerst tot boven de 60 graden verwarmd, om er vervolgens koud water aan toe te voegen. Ook duurt het vaak een lange tijd voordat het water op een gewenste temperatuur de kraan uit stroomt. Een gemiddelde opwarming van 1 minuut betekent al gauw een verspilling van 6 tot 10 liter. De oplossing van Degree-n slaat water in het apparaat op zodat water pas uit de kraan stroomt wanneer het de gewenste temperatuur heeft bereikt. Geen onnodige verspilling van schoon drinkwater.

Besparing

Onze Nano Infrarood warm waterunit verbruikt minder tot 30% minder energie door het onder andere niet nodig hebben van een boiler. Daarnaast zijn er nauwelijks verbouwings- en aanpasingskosten, is er weinig tot geen ketelonderhoud, en is er geen gas nodig. De warm waterunit sluit de kans op legionellabesmetting volledig uit. 

Toepasbaar

Toepasbaar op elk gebied waar water verwarmd dient te worden. De warm waterunit is en duurzame vervanger voor de nu nog onnodig verspillende kranen, douches, wasmachines en vaatwassers die in veel huishoudens voorkome.  Ook voor het verwarmen van zwembaden en vloeren is deze duurzame toepassing geschikt. 

Bouw

Duurzame, zuinige verwarmingsoplossingen doorbraak in bouwsector

In een wereld waar duurzaamheid een meer en meer urgent aspect wordt, is het voor de (woning)bouwindustrie van groot belang om hierop in te spelen. Zij zijn een onderscheidende economische sector volop bezig met verduurzaming.

Vervuiling reduceren & efficiency realiseren

Ons innovatieve Nano Infrarood verwarmings-systeem helpt de vastgoedsector dit doel te bereiken.

Het merendeel van de maatschappij maakt momenteel nog gebruik van een regulier verwarmingssysteem met de daarbij behorende kosten en vervuiling. Een duurzame oplossing ligt in onze gepatenteerde innovatieve Nano en Infrarood technologie: de Nano Infrarood warmtepanelen.  

Overal toepasbaar

Verantwoord verwarmen van elke gewenste ruimte. De Nano Infrarood warmtepanelen zijn duurzaam en daar toepasbaar waar verwarming als nodig wordt ervaren. Denk aan woningen, kantoorgebouwen, productiehallen, maar ook ziekenhuizen, scholen, boten, campers en zelfs tenten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Olie-industrie

Verduurzamen van proces van oliewinning en transport

Innovatieve ontwikkelingen en technologieën zijn nodig om de energie die onze groeiende planeet ondersteunt duurzaam te maken. De sector beweegt zich langzaam richting duurzame oplossingen, maar vergeet hierbij vaak het verduurzamen van het proces. 

Olietransport en -winning

Olie wordt getransporteerd in speciale buizen. Verwarming van deze buizen is nodig om te voorkomen dat de olie stroperig wordt, en dus minder soepel door de buizen geleidt. Momenteel worden de buizen vaak nog verwarmd door speciale verwarmingskabels.

Deze kabels verbruiken niet alleen veel energie, maar zijn ook explosiegevoelig. Een efficiënte en veilige manier van oliewinning en transport is essentieel. 

Dit zijn de aspecten waar de spray-on technologie in combinatie met de Nanotechnologie formule van Degree-n uitermate goed van pas komt. Onze duurzame toepassing zorgt voor:

  • Verwarming van buizen zonder explosiegevaar
  • Kosten-efficiënte manier van verwarmen door minder energie te verbruiken

Benieuwd naar de mogelijkheden van spray-on techniek voor deze sector?

Infrastructuur

Nano Infraroodtechnologie kostenbesparend voor infrastructuur

Door het versterkte broeikaseffect verschuiven de klimaatzones en krijgen bepaalde delen van de wereld steeds vaker met temperaturen te maken die zij niet gewend zijn. Hierdoor worden er steeds meer kosten gemaakt in onder andere de infrastructuur.

Voorbeeld: asfalt

Bij een temperatuur onder 0 ontstaat vorst. Daardoor bevriest water, dat in de kleine scheurtjes van het asfalt ligt, met als gevolg dat het asfalt uitzet. Het asfalt brokkelt vervolgens langzaam maar zeker af en er ontstaan gaten in het wegdek. Wanneer dit regelmatig voorkomt zal de betreffende weg snel aan vervanging toe zijn.  

Degree-n past een unieke spray-on techniek in combinatie met de ontwikkelde Nanotechniek toe op onder andere het asfalt – om het bevriezen van het water wat het asfalt doet scheuren tegen te gaan. Onze oplossing is kosten-efficiënt:

  • de techniek vergt na aanbrenging geen onderhoud;
  • constante duurzame verwarming van het asfalt;
  • minder vervangingen ten opzichte van andere toepassingen.

Meer weten over spray-on technologie?      

Heeft u vragen?

Degree-n beantwoordt deze uiteraard graag, neem contact op.