VEELGESTELDE VRAGEN

Vragen over onze producten, technologie of services?  Onderstaand vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. 

Waar koop ik producten van Degree-n?

Producten van Degree-n zijn te koop via onze resellers, deze vindt u op onze reseller pagina.

Kan ik het de panelen of de waterunit zelf installeren?

Onze producten kunt u gemakkelijk zelf installeren. Binnen 5 minuten zijn de warmte panelen klaar voor gebruik. Lees in de gebruiksaanwijzing hoe u de panelen kunt installeren. Mocht u toch moeite hebben met of een vraag hebben over het installeren van de producten, neem dan contact met ons op.

Wat is het onderhoud van de producten?

Geen. Onze Nano Infrarood warmte panelen zijn geheel onderhoudsvrij. Daarnaast beschikken alle producten over een unieke garantie van 25 jaar.

Wat is het verschil tussen traditionele verwarming en Nano Infrarood warmtepanelen?

Het grote verschil is dat bij traditionele verwarming een ruimte wordt verwarmd door luchtcirculatie, tegenover stralingswarmte bij Nano Infrarood verwarming. Bij traditionele verwarming wordt lucht in een ruimte verwarmd door radiatoren en verbranding van gas, olie of hout. Bij Nano Infrarood verwarming wordt massa in een ruimte verwarmd door de straling van objecten.

Traditionele verwarming verwarmt aanwezige lucht in de ruimte met het gevolg dat warme lucht stijgt. Dit zorgt voor grote temperatuurverschillen tussen vloer en plafond. Verwarming met Nano Infrarood zorgt ervoor dat de massa in een ruimte verwarmd wordt. Dit wil zeggen dat muren, objecten en ook mensen verwarmd worden in plaats van lucht. Zij geven op hun beurt warmte af aan de omgeving. Dit zorgt voor een gelijkmatige en prettige temperatuurverdeling, zonder warmteverlies.

Tot slot zorgt warme luchtcirculatie voor extra stof en bacteriën in de lucht. Dit kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Infraroodstraling niet schadelijk is en kan juist een positief effect op de gezondheid hebben. Aangetoond is dat infraroodstraling verlichting kan bieden bij gewrichts- en spierpijn en astma, reuma en allergieën. 

Wat zijn de afmetingen van de panelen? En welk paneel moet ik aanschaffen om de ruimte of het terras goed te verwarmen?

Iedere ruimte kan met de panelen verwarmd worden. Om de ruimtes optimaal te verwarmen, zijn er verschillende afmetingen. Er is onderscheid gemaakt voor panelen binnenshuis en buitenshuis. Onderstaand vindt u de afmetingen per paneel en hoeveel m2 zij verwarmen.

Binnen

15 x 60 cm (40 watt) Goed voor het verwarmen van 3m2

30 x 60 cm (100 watt) Goed voor het verwarmen van 7m2

60 x 60 cm (200 watt) Goed voor het verwarmen van 14 m2

90 x 60 cm (300 watt) Goed voor het verwarmen van 21 m2

 

Buiten

200 watt is goed voor het verwarmen van 1 persoon

500 watt is goed voor het verwarmen van 2 personen

1000 watt is goed voor het verwarmen van 4 personen

1500 watt is goed voor het verwarmen van 6 personen.

Past een Nano Infrarood warmtepaneel in elke ruimte?

Ja.  Zowel voor binnen als buiten hebben wij panelen in diverse grootte ontworpen. Zo passen onze panelen in elke ruimte.

Hoe kan ik de temperatuur reguleren?

De temperatuur in de te verwarmen ruimte is gemakkelijk te reguleren door een standaard thermostaat op de panelen aan te sluiten. Het aansluiten kunt u gemakkelijk zelf en onze panelen zijn aan te passen op elk systeem.

Wat is het energieverbruik van een Nano Infrarood warmtepaneel?

De Nano Infrarood warmtepanelen van Degree-n verbruiken tot 60% minder energie dan traditionele verwarmingssystemen. De panelen hebben een laag verbruik, zijn niet afhankelijk van gas en volledig elektrisch. 

Wat is een Nano Infrarood warm water unit?

De warm waterunit van Degree-n is een zuinig waterapparaat dat warm water verwarmd zonder onnodige verspilling tegen een besparing van 30% op de energiekosten. Het is een doorstroomapparaat ter vervanging van een boiler.

Hoe werkt een Nano Infrarood warm waterunit?

De Nano Infrarood warm waterunit verspilt minder water dan traditionele waterapparaten door het opslaan van warm water in het apparaat zelf. Bij het openen van de kraan slaat de warm waterunit warm water op om dit in het apparaat zelf om dit te verwarmen. Pas op het moment dat het water de door u ingestelde temperatuur heeft bereikt, wordt de klep geopend en stroomt het water uit de kraan. Het gebruik van stroom start bij het openen van de kraan en stopt bij het dichtdraaien.

Dit om kosten en verspilling zo laag mogelijk te houden.

Wat is het energieverbruik van een Nano Infrarood warm waterunit?

Onze Nano Infrarood warm waterunit verbruikt 30% minder energie dan traditionele systemen. U bespaart tijdens het douchen dan al gauw enkele eurocenten per dag. 

Staat uw vraag er niet tussen?

Neem dan contact op met Degree-n. 

Mail ons via [email protected] of bel ons op +31 (0)35 7400 500.
Wij zijn bereikbaar op maandag tot vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur.